Citypark Flyers is een initiatief van Wieger Jansma. Wieger is samen met enkele vrienden al een aantal jaren verzot op het gooien van frisbees en het geluid van klinkende kettingen. Na veel gesprekken met de gemeente is het hem in de zomer van 2016 eindelijk gelukt om een course in het stadspark, aan de rand van Groningen, te realiseren. Deze eerste overwinning is beklonken met de eerste aanzetten voor de Citypark Flyers.


Naam: Citypark Flyers (CPF)
Thuisbasis: Stadspark Groningen & Steenbergerpark Hoogeveen
Aantal leden: 15-25
Contactpersoon: Bestuur Citypark Flyers
Contactgegevens: citypark.flyers@hotmail.com
Kosten lidmaatschap: €25,- per jaar


 

Voor wie is de vereniging?
Of je nou gooit voor de lol, professioneel disc golfer bent of voornamelijk een frisse neus wilt halen. Citypark Flyers is er voor iedereen. Via de vereniging worden op jaarbasis vele rondes gelopen op de course. Een lidmaatschap betekent direct dat je op de hoogte gehouden wordt wie wanneer wil werpen. Zo mis je geen enkel rondje!

Wat is het doel, de missie en/of visie van de vereniging?
Bij de Citypark Flyers is gezelligheid een must. Jezelf een Citypark Flyer noemen is niet zomaar iets; hier ben je trots op. De Citypark Flyers zijn namelijk de eerste discgolfvereniging in het noorden van Nederland. Het doel is om zo veel mogelijk mensen bekend te maken met de sport. Wanneer de sport bekender wordt zal deze vanzelf groeien. Immers is de sport zó leuk en verslavend, dat bekendheid vanzelf tot een toename in spelers zal leiden.

Wat doet de vereniging?
De vereniging wil een noordelijke competitie opzetten en daarnaast host zijn van meerdere wedstrijden in het jaar. Verder zal de vereniging ook voorzien in de handel van schijven. Zo is het voor de leden mogelijk om op goedkope wijze schijven aan te schaffen en hebben alle leden recht op dé unieke Citypark Flyers-disc.

Waarom zou men lid moeten worden van jullie vereniging?
Omdat disc golf leuk is, maar disc golf met vrienden nog veel leuker is!


 

Vind en volg de CityPark Flyers op:

 

 


 

Plattegrond van de course in het Stadspark van Groningen:

 

Plattegrond van de course in het Steenbergerpark van Hoogeveen:

Plattegrond Disc Golf Course Hoogeveen Steenbergerpark