De nieuwe Sunday League Almere

De Sunday League Almere is in ontwikkeling. Eind 2016 heeft natuurgebied de Kemphaan kennisgemaakt met discgolf; een echte natuursport, aangelegd rondom Buitencentrum Almeerderhout. Op deze course is in samenwerking tussen Staatsbosbeheer en Disc Golf Adventure een maandelijkse Sunday League ontstaan; een vriendschappelijke discgolfcompetitie voor jong en oud.

Maar! Er gaan zaken veranderen! Tot nu toe werden er tijdens de Sunday League twee rondes gespeeld op dezelfde 9 holes die al permanent staan geïnstalleerd rondom het buitencentrum. Vanaf 2 juli 2017 zal er voor de tweede ronde een nieuwe course beschikbaar worden gesteld. Deze course is tijdelijk en alleen bespeelbaar tijdens speciale evenementen, zoals de Sunday League.

 

Sunday League Almere course layout

Het gebied voor de nieuwe course tijdens de Sunday League Almere

Negen nieuwe holes!

De eerste hole van de additionele course start op het pad tussen de Bridge of Life en het Lindeveld. Vanuit daar loopt de course langs de Zeebodem Speelplek, Huttenbouwplek, Natuuronderzoekplek en tot slot de Waterspeelplek. Gedurende de course krijgen spelers te maken met nieuwe interessante holes, heuveltjes (zowel op als af) en water. Spelers worden getest. De ene hole vraagt om precisie, de ander om een strategische voorleg en weer een ander om een gedurfde worp.

Neem je vrienden, familie en collega’s mee. Ga samen met ons het avontuur aan en overwin deze nieuwe uitdaging!
Kijk hier voor meer informatie over de Sunday League in Almere.

Beginnersinstructie?

Wij helpen nieuwe spelers graag met een aantal tips in gooitechnieken, waaronder het putten en het driven (backhandworp). Omdat we echter steeds meer spelers krijgen die al bekend zijn met discgolf, verzoeken wij u vriendelijk om de beginnerstraining bij te wonen om 10:45 uur, zodat we om 11:00 uur kunnen beginnen met het daadwerkelijke spel.

 

Sunday League Almere Beginnerstraining

Een korte uitleg over discgolf aan het begin van de Sunday League

 

Eigen discs kopen?

Op locatie ontvangt u bij inschrijving altijd een huurdisc. Dit is een mid-range disc van Prodiscus: de Midari. Zelf zullen wij ook discs meenemen die u eventueel kunt aanschaffen om uw discgolfcollectie verder uit te breiden met een putter en drivers. Dit zijn schijven die ook op onze webshop zijn te vinden. Maar dan zonder verzendkosten.

Zet de volgende datum in je agenda

Iedere eerste zondag van de maand organiseert Disc Golf Adventure de Sunday League. De eerstvolgende Sunday League is op 2 juli 2017 om 11:00 uur.
Kijk hier voor meer informatie over de Sunday League in Almere.