DSA is de disc golf familie in Amsterdam. Opgestart in 2013 door Dean Schaub om disc golf enthousiastelingen bij elkaar te brengen. We zijn een van de kleinste clubs in Nederland, maar waarschijnlijk de meest bekende Nederlandse club in de wereld. Dit komt vooral door de AMSterdam Challenge die ieder jaar in september/oktober georganiseerd wordt. De sponsor/player pack discs worden door disc verzamelaars wereldwijd gekocht.

 


Disc Golf Vereniging DSA AmsterdamNaam: DSA (Disc Sports Amsterdam)
Thuisbasis: Sloterpark, President Allendelaan 3, Amsterdam
Aantal leden: 8
Contactpersoon: Dean Schaub
Contactgegevens: dsadiscgolf@gmail.com
Website: DSADiscGolf.com

Kosten lidmaatschap: Verschilt per jaar, vergelijkbaar met andere clubs


 

Voor wie is de vereniging?
Voor iedereen die gezellig een potje disc golf met elkaar wil spelen. Iedereen die het leuk vindt om iets nieuws te leren is welkom, ongeacht het niveau dat je hebt. Extra voordeel: er heeft altijd wel iemand een ‘Golden Retriever’ mee om een disc uit het Amsterdamse water te trekken. Geen eigen materiaal? Er is altijd iemand die je op weg kan helpen. Wat schijven lenen of een beginners set aanschaffen behoort altijd tot de mogelijkheden.

Wat is het doel, de missie en/of visie van de vereniging?
Wij willen disc golf in Amsterdam en Europa laten groeien, vooral op het amateurniveau. Disc golf is een sport die door iedereen gespeeld kan worden, jong en oud en alles daar tussen in. Wij richten ons vooral op de beginnende disc golf speler en doen dit door verschillende activiteiten te ontplooien die daar rechtstreeks aan bijdragen.

Wat doet de vereniging? Wat zijn de activiteiten?
We spelen bijna iedere zaterdagochtend om 10.00 uur en in de zomer op woensdagavond vanaf ca. 17.30 een rondje disc golf. Er zijn 2 soorten competities in Nederland. Onze club is gastheer tijdens een van de competitiedagen voor beide soorten competitie. Daarnaast organiseren we meestal 2 grote toernooien. In 2016 is de Amsterdam Open in veranderd in de AMSterdam Challenge. Dit internationale toernooi is specifiek gericht op amateurs. Dit is ter compensatie voor andere Euro(Pro)Tour evenementen, die zich meer op de spelers met een hoger niveau richten (open/professional).

Wat is de cultuur van de vereniging?
Ontspannen, vriendelijk, open en eerlijk. Het is een stuk belangrijker dat jij een leuke en vriendelijke persoon bent dan een goede disc golfer. 🙂

Wil je een indruk krijgen?
DSA lid Rene Westenberg is niet alleen regelmatig op verschillende Nederlandse en Europese toernooien te vinden, maar ook nog eens een hele goede fotograaf!