Ontwikkelingen Zomer 2017

Fijne vakantie gehad?

Disc Golf Adventure is officieel van start gegaan in januari 2017, met als doel Nederland bekend te maken met disc golf als laagdrempelige natuursport en recreatieve activiteit voor de hele familie. Hierbij richt ik me hoofdzakelijk op de ontwikkeling van recreatieve belevingsconcepten om enerzijds spelers een bijzondere ervaring te bieden op de discgolfbaan en anderzijds recreatiebedrijven te ondersteunen in hun onderscheidend vermogen. Tegelijkertijd bied ik door middel van een webshop spelers de mogelijkheid om kwalitatieve en duurzame discs in huis te halen om vervolgens zelf te gebruiken op de openbare courses door het land.

In deze blog deel ik graag met jullie een aantal ontwikkelingen binnen het bedrijf, waar ik sinds het begin van de zomer aan heb gewerkt. Ik ben natuurlijk enorm benieuwd naar jullie mening, ideeën en aanbevelingen voor Disc Golf Adventure. Laat gerust een reactie achter op deze blog of stuur me een PB op de Facebookpagina.

Vernieuwde website!

Wellicht heb je afgelopen zomer op de website hier en daar wat plotse veranderingen gezien. Het vormgeven van een website is altijd een uitdaging en doorlopend proces. Een website hoort niet stil te staan, maar continu in beweging te zijn. Oorspronkelijk hadden we het uiterlijk op hout gebaseerd. Hiermee probeerden we een natuurlijk en bosrijk thema op te zetten, met veel witte tekst op een bruine houtachtergrond. Uit feedback van veel bezoekers bleek echter dat de website té bruin was. De nu witte website met af en toe grote afbeeldingen zou een rustigere websitebeleving moeten bieden. Ook komen de kleuren van de discs op de webshop nu meer naar voren.

 

 • Er is een sterker onderscheid gemaakt tussen de zakelijke markt en consumentenmarkt. Alle zakelijke producten en diensten, waaronder de aanleg van discgolfcourses en verhuurpakketten, zijn nu te vinden op zakelijk.discgolfadventure.nl.
 • Bovenaan de pagina kan men nu de knop [Ga naar zakelijke pagina] vinden, die naar de zakelijke pagina leidt. Om er zeker van te zijn dat deze pagina niet over het hoofd wordt gezien door de zakelijk geïnteresseerden zijn twee extra knoppen toegevoegd op de homepage, welke naar dezelfde pagina leiden.
 • De homepage toont nu een achtergrondfilmpje aan bezoekers die de website bekijken op een computer, laptop of tablet.
 • Er worden nu 4 discs uitgelicht op de homepage, direct onder video. Om de zoveel tijd zullen andere discs worden uitgelicht.
 • Ook worden op de homepage nu de nieuwste updates gedeeld, waaronder nieuwe blogs, video’s, evenementen en acties.
 • De pagina [Discs voor beginners] heeft een volledige make-over gekregen en zal op zeer korte termijn in alle drie fases drie keuzemogelijkheden bieden.
 • De pagina [Wat is disc golf] is versimpeld door een groot verdiepingselement te verwijderen. Deze informatie zal in de komende maanden terugkomen in uitgebreidere vorm door middel van blogs.
 • Avatarz Nature Park is toegevoegd aan de kaart met discgolfcourses op [Waar te spelen].
 • Twee aftermovies zijn toegevoegd aan [Evenementen].
 • De nieuwe pagina [Verenigingen] is toegevoegd aan de menubalk, met een overzicht van discgolfverenigingen in Nederland en de introductie van de PDGA. Deze informatie was voorheen te vinden onder [Wat is disc golf].
 • De [Over ons] pagina is verplaatst naar de zakelijke website.

 

 

Disc Golf Adventure Shop

Ook betreft de Disc Golf Adventure Shop hebben we wat ontwikkelingen doorgevoerd. Daarnaast… nieuwe producten!

 

 • De bezorgingsdoosjes hebben een nieuwe Disc Golf Adventure sticker gekregen. Dit scheelt ons een heleboel knipwerk. 😉
 • De volgende betaalmethodes zijn toegevoegd aan de webshop: Maestro, MasterCard, VPay, Bancontact en VISA.
 • Onze voorraad wordt binnenkort bijgevuld met nieuwe SPARTA basic, STARi premium, MIDARi basic, premium en ultrium, LASERi ultrium en LEGENDa ultrium.
 • Binnenkort verkopen wij tevens de STARi ultrium.
 • Binnenkort verkopen wij tevens de STARi ultrium en SLAIDi ultrium met Disc Golf Adventure logo.
 • Binnenkort verkopen wij tevens de FASTi premium.
 • Binnenkort verkopen wij tevens Prodiscus Handdoeken.
 • Binnenkort verkopen wij tevens de Prodiscus PRO 20+ Disc Golf Tas.
 • Binnenkort verkopen wij tevens de Prodiscus PRO 30+ Disc Golf Tas.

 

De Disc Golf Avonturen

Wat is een Disc Golf Adventure? Een avontuur natuurlijk! En dat is precies waar we aan gaan werken vanaf halverwege oktober 2017. Hou onze website en social media kanalen in de gaten voor onze eigen echte disc golf avonturen!

 

 • De introductie van Igor (vos) en Knabber (konijn), twee characters die in de wereld van disc golf duiken en een boel problemen met zich meebrengen.
 • Het begin van de Disc Golf Adventure unlocking game op vrijdag 13 oktober 2017. Discgolfers kunnen hier in totaal zes nieuwe discs mee winnen.
 • Op de zakelijke pagina zullen de volgende discgolfconcepten worden toegevoegd: [Igor’s Challenge], [De Rapid Rabbit], [Sportfaciliteit], [Back 2 Basic] en [Night Disc Golf].

 

Blogs

Zowel de consumenten- als de zakelijke pagina hebben een eigen blogoverzicht gekregen. De blogs worden geschreven door Gijs Leppers en mijzelf. Tot het eind van 2017 ligt de focus van de zakelijke pagina op: beleving, thematisering, storytelling en gamification. Bij de consumentenpagina ligt deze focus op gooitechnieken, geschiedenis en ontwikkelingen / acties. We zijn daarnaast heel benieuwd waar jullie meer over zouden willen weten.

 

 • Gijs zal de komende twee maanden in de verdere geschiedenis van disc golf duiken voor het vervolg op ‘De geschiedenis van de frisbee: Deel 1‘. Hier zullen we in totaal drie delen van uitbrengen.
 • Ikzelf richt me de komende tijd op de drie nieuwe elementen van recreatie en de techniek achter disc golf.

Geschreven door: Marco Louters